SwissBiHSwissBiH

Mahle Electric Drives Bosnia širi kapacitete novim pogonom


Autor: SwissBiH

Ministar privrede i preduzetništva RSa Vjekoslav Petričević održao je u Banjoj Luci sastanak sa rukovodiocem postrojenja fabrike “Mahle Electric Drives Bosnia” u Laktašima Pavelom Lahom.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Lah je upoznao Petričevića sa poslovanjem kompanije koja posjeduje fabriku za proizvodnju dijelova za autoindustriju na području Laktaša.

On je izložio ambiciozne planove kompanije da se u narednom periodu prošire kapaciteti i zaposli dodatni broj radnika u novom modernom pogonu u okviru poslovne zone “Aleksandrovac 2”.

Ministar Petričević je istakao spremnost ministarstva za podršku prioizvodnim privrednim subjektima iz oblasti elektro-mašinske industrije, te je upoznao Laha sa aktuelnim Javnim pozivom za nabavku savremenih tehnologija i opreme, razvoj i inovacije za koju je ove godine namijenjeno 12 miliona KM.

Petričević je kao stimulativnu mjeru istakao podršku koja se tiče isplate podsticaja privrednim subjektima koji su povećali plate radnicima i dodao da se radi na izmjenama Zakona o podsticajima u privredi Republike Srpske, kojim bi se između ostalog, podržalo otvaranje većeg broja dobro plaćenih radnih mjesta.

Sastanku je prisustvovala i pomoćnik ministra za ekonomsku saradnju u Ministarstvu privrede i preduzetništva RSa Slobodanka Dubravac,  a sagovornici su se dotakli trenutnog stanja i izazova u poslovanju za vrijeme pandemije virusa korona i globalnih dešavanja

Izvor: Manager.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

 

Komentar-Kommentar-Comment