SwissBiHSwissBiH

Menadžer za uspjeh


Autor: Anera

Skoro da ne može proći dan, a da se u vijestima iz biznisa u bh. medijima ne spomene ime Rusmira Hrvića ili neke od kompanija koje se nalaze u lancu kojim rukovodi. Širom BiH pod njegovom palicom se proizvode i na tržište plasiraju originalni bh. brendovi.

Ovih dana Hrvić je u Tuzli otvorio i kompaniju „AS Logistic“, jednu u nizu koja je dio „AS Holding sistema“, na čijem je čelu. Svečanu vrpcu presjekao je upravo Hrvić.

U holdingu kojim rukovodi ovaj menadžer radi skoro 5.000 ljudi, koji svakodnevno postižu dobre rezultate kroz usavršavanje proizvodnje, rast prihoda i rast broja zaposlenih.

Hrvić kao biznismen i menadžer, ali i „AS Holding“, zasigurno će u bh. privredi ostati upamćeni po tome što su akvizicijom u svoj sistem spasili mnoge nekadašnje firme od propadanja. Spasili su stotine radnih mjesta, a u isto vrijeme, razvijanjem i unapređivanjem proizvodnje, otvarali nova.

Rusmir Hrvić rođen je 1. oktobra 1973. godine u Tešnju. Srednju školu završio je u Doboju, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Svoja prva radna iskustva stječe još kao dječak u samostalnoj trgovinskoj radnji AS. U kompaniji „AS Jelah“ radio je od 1995. godine, a nakon diplomiranja imenovan je za zamjenika direktora preduzeća AS.

 

Izvor: avaz.ba

Komentar-Kommentar-Comment