SwissBiHSwissBiH

“Miljacka” na mreži već u novembru


Autor: Anera

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas Srni u Istočnom Starom Gradu da će već u novembru biti puštena u rad postrojenja mini-hidrocentrale “Miljacka”, investicije vrijedne oko sedam miliona KM.

Đokić je rekao Srni da je ova kompanija pribavila sve potrebne dozvole i da se radovi nesmetano odvijaju.

Nakon obilaska gradilišta firme “Gri enerdži” sa Pala, on je istakao da je veliko ohrabrenje što će ova elektrana biti završena i prije planiranog roka.

“Postrojenja će već u novembru biti puštena u rad, a proizvodnja će nakon toga u potpunosti biti organizovana na mreži i isporučivaće energiju za komercijalne potrebe”, rekao je Đokić.

Đokić izrazio zadovoljstvo što se dinamika izgradnje “Miljacke” odvija prema planu i što se poštuju ekološki standardi.

On je istakao da je veoma važna ova investicija, koja je sa građevinskog aspekta i izuzetno uspješan poduhvat, jer će biti stabilan hidroenergetski kapacitet u ovom dijelu Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, ovaj projekat zadovoljava sve ekološke standarde koji su veoma važni i koji su od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

Instalisana snaga mini hidrocentrale iznosi 2,5 megavata.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović rekao je da je
najveća korist to što će Istočni Stari Grad imati uredno i stabilno snabdijevanje električnom energijom i da će imati korist od koncesije od oko 70.000 KM godišnje.

On je dodao da ovaj projekat zapošljava trenutno oko 100 radnika.

 

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment

%d bloggers like this: