SwissBiHSwissBiH

Mtel nije zainteresovan za preuzimanje Telenora


Autor: Anera

M:tel je za 12 godina uložio preko 300 miliona eura u razvoj poslovanja u Crnoj Gori, čime je postao jedan od vodećih investitora u zemlji, izjavio je izvršni direktor kompanije Podgorica Vladimir Lučić u intervjuu Pobjedi.

Istakao je da je važno napomenuti da su direktne investicije vlasnika M:tela Podgorica 122 miliona eura, a ostalo je sama firma investirala.

– Ono što je bitno za Crnu Goru je da smo izgradili optičku infrastrukturu koja omogućava optički brz internet za preko 80 odsto domaćinstava. Time smo ovu zemlju stavili u rang razvijenih zemalja u ovoj telekomunikacionoj oblasti – naveo je Lučić.

Na pitanje da li je tačno da su zainteresovani za kupovinu Telenora Crna Gora, on je kazao da nisu zainteresovani za akvizicije u Crnoj Gori.

– Sada nam je glavni fokus na akvizicije u Srbiji – rekao je Lučić.

Prošla godina je bila nastavak uspješnog poslovanja M:tela.

– Prihod nam je porastao šest posto, operativna dobit je bila veća 13 procenata, a profit 20 posto. Iako su tek izašli razultati za prvu polovinu ove godine može se sa zadovoljstvom konstatovati da nastavljamo trend rasta prihoda i to pet posto, kao i operativne dobiti za preko deset procenata. Posebno ohrabruje i rast korisničke baze u svim segmentima poslovanja.

Na pitanje kakvi su dalji planovi, odgovorio je:

– Planovi su prije svega da transformišemo našu kompaniju ka digitalnim servisima i multimediji tj. ka novim izvorima prihoda, a da budemo lider u klasičnim telekomunikacionim uslugama. To nam nije samo cilj u Crnoj Gori, već i u cijeloj grupi. Transformacija telekomunikacione kompanije je potrebna kako bi se ušlo u korak sa novim trendovima koje je nametnuo internet.

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment