SwissBiHSwissBiH

Nacionalnom kampanjom solidarnosti u Turskoj prikupljeno blizu 300 miliona dolara


Autor: SwissBiH

U okviru Nacionalne kampanje solidarnosti u Turskoj je dosad prikupljeno više od dvije milijarde lira zapomoć u borbi protiv pandemije COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Pratite SwissBIH i budite dnevno informisani:


Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa

Ministrica za rad, porodicu i socijalnu politiku Turske Zehra Zumrut Selcuk saopćila je da je u okviru kampanje prikupljeno 2,03 milijarde lira (blizu 300 miliona dolara) i to uz učešće 6,4 miliona donatora putem SMS poruka.

Nacionalnu kampanju solidarnosti u Turskoj je 30. marta pokrenuo predsjednik te zemlje Recep Tayyip Erdogan s ciljem prikupljanja dodatnih sredstava za pomoć kategorijama ljudi koje su najteže pogođene pandemijom COVID-19.

Ističući kako je turska vlada predstavila programe ekonomske i socijalne pomoći, ministrica Selcuk je kazala da se sredstva prikupljena Nacionalnom kampanjom solidarnosti koriste kao dodatna pomoć ljudima kojima je to potrebno.

“Zahvaljujemo se svakom članu naše velikodušne nacije koji je učestvovao i podržavao kampanju. Pozivam vas da nastavite tu podršku sve dok traje kampanja“, poručila je Selcuk.

Izvor: Agencija AnadolijaLoading..

 

Komentar-Kommentar-Comment