SwissBiHSwissBiH

NAJAVA stručne koferencije “Otkrij Bosnu i Hercegovinu kroz sela”


Autor: NAL

Udruženje za promociju i profesionalizaciju ruralnog turizma u Bosni i Hercegovini “Alterural”, 11. i 12. lipnja, organizira na Bjelašnici stručnu koferenciju “Otkrij Bosnu i Hercegovinu kroz sela”.

Konferencija je namjenjena profesionalcima koji su uključeni u razvoj ruralnog turizma u BiH i regiji, kako bi mogli razmjeti informacije o stanju u sektoru.

Pozvani akteri dolaze iz razvojnih agencija, univerziteta, vlasnika malih poduzeća i  seoskih domaćinstava te agencija koje podržavaju ruralni razvoj.

U budućnosti, Alterural će intenzivirati svoju tehničku podršku u cilju unapređenja i usklađivanja kvaliteta i standarda u ruralnom turizmu.

Inače, Udruženje Alterural je osnovano 2009. godine i specijalizirano je za podršku obiteljskim biznisima uključenim u sektor ruralnog turizma.

U prošlosti, je puno radio na terenu u cilju identifikacije seoskih domaćinstava koje nude ovakav tip ponude u ruralnim područjima: ponuda lokale gastronomije, prodaja domaćih proizvoda na kućnom pragu i smještaj u seoskom domaćinstvu.   

Dodjelili su i manje grantove za obitelji uključene u sektor namijenjene za unapređenje njihove ponude.

Više informacija o Udruženju Alterural  OVDJE

Izvor: Manager.ba

Komentar-Kommentar-Comment