SwissBiHSwissBiH

Najveća slovenska marina prodana Јapancima


Autor: SwissBiH

Prodaju je prije nekoliko tjedana najavio Bojan Petan, čija je izdavačka kompanija “Državne založbe Slovenije” /DZS/ vlasnik i operator “Termi Čatež”.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Operator i vlasnik slovenske banje “Terme Čatež” prodao je marinu Portorož japanskom kupcu, prenijeli su danas slovenački mediji.

“Delo” navodi da su kupci japanski investicijski fondovi i da je cijena ispod 15 milijuna eura, dok “Primorske novice” izvještavaju da jedna japanska multinacionalna kompanija kupuje marinu za 16 milijuna eura.

Prodaju je prije nekoliko tjedana najavio Bojan Petan, čija je izdavačka kompanija “Državne založbe Slovenije” /DZS/ vlasnik i operator “Termi Čatež”.

On je tada priopćio da je prodaja marine dio dogovora sa povjeriocima DZS-a o finansijskom restrukturiranju duga, te da je potez koordiniran sa najvećim povjeriteljem – investicijskim fondom “Јork”.

“Primorske” podsjećaju da je Peter Polič iz grupe “PiP” iz Lucije kod Pirana nudio prije skoro tri godine 40 milijuna eura za marinu Portorož i zemljište namijenjeno obalskom banjskom kompleksu, teniskim terenima i bungalovima, ali se njegova kompanija ovog puta nije prijavila za kupovinu.

Iz općine Piran su potvrdili da su obaviješteni da je postupak prodaje u završnoj fazi i da se nadaju da će novi vlasnik dobro razvijati poslovnu aktivnost marine

Izvor: Manager.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment