SwissBiHSwissBiH

Najveći proizvodni centar voća i povrća ESOF otvara prodajno mjesto u Sarajevu


Autor: Anera

ESOF d.o.o. Donji Vakuf jedan od najvećih centara proizvodnje voća i povrća, otkupa poljoprivrednih proizvoda i šumskih plodova u Bosni i Hercegovini otvara prvo prodajno mjesto u Sarajevu i to u Gradskoj tržnici Markale, saznaje Akta.ba.

“U toku su završne pripreme i nadamo se da će do kraja iduće sedmice sve biti spremno za otvaranje. Zamišljen je kao maloprodajni objekat, a ujedno i mini distributivni centar za restorane i hotele”, potvrdio je za portal Akta.ba direktor kompanije Enver Avdić.

Osim toga, početkom 2019. godine firma je započeka uspješnu saradnju i sa vodećim trgovinskim lancima u Bosni i Hercegovini – Bingo, Konzum, Tropik, Penny Plus, kao i sa lancima hotela i restorana i time postala bliža svojim kupcima.

Kada je riječ o asortimanu proizvoda, direktor ESOF-a kaže da imaju ljetnu i zimsku proizvodnju. Pored toga, imaju ugovore sa oko 800 individualnih proizvođača kooperanata u mjestima koji su posebno poznati po kvalitetu.

“Njihovi proizvodi se također nalaze u našoj ponudi, a koji su provjereni od  tehnologa i agronoma kako bi naši kupci uživali u domaćim proizvodima”, ističe Avdić.

U svrhu vlastite proizvodnje voća povrća, ESOF je investirao u izgradnju Regionalnog centra za proizvodnju voća povrća koji se nalazi u Općini Donji Vakuf. Pored njega imaju još dva proizvodna centra u Bugojnu i Tešnju.

Ponuda proizvoda obuhvata svježi i zamrznuti program više od 40 različitih proizvoda voća i povrća, a proizvodni kapaciteti firme obuhvataju 10,00 ha plasteničke proizvodnje i 100 ha ugovorene kooperantske proizvodnje.

Logistički kapaciteti mogu zadovoljiti više od 500 tona svježeg voća i povrća u jednom momentu i 2.000 tona zamrznutog voća i povrća.

“To su brojke koje potvrđuju da smo jedini domaći proizvođač voća i povrća  u zatvorenom prostoru (visoko profesionalnim plastenicima) sa ovim kapacitetima, a po svjetskim standardima i bosanskim cijenama. Cijene su prihvatljive i konkurentne jer nam je cilj da i bh. građani koriste isto ono što se koriste konzumenti Evropske unije. Ponosni smo što su naši proizvodi iste kvalitete i u Sarajevu i u Minhenu koji je simbol kvalitete”, naglašava on.

Inače, od godine osnivanja, 2013. godine, firma vrši plasman proizvoda na međunarodnom tržištu, te svoje proizvode izvozi u Francusku, Holandiju, Austriju, Tursku, Hrvatsku i Srbiju.

Proizvodnja se odvija u strogo kontrolisanim uslovima koristeći isključivo certifikovane preparate prihrane i zaštite. To osigurava izvrsnu kvalitetu domaćih proizvoda koji su certifikovani prema svjetskim standardima GlobalGAP-a.

Etički kodeks firme je sadržan u univerzalnim vrijednostima firme kao što su odgovornost, transparentnost i poštenje.

Izvor: akta.ba

Napiši komentar

%d blogeri kao ovaj: