SwissBiHSwissBiH

Nakon pauze ponovo komercijalni letovi na Sarajevskom aerodromu


Autor: SwissBiH

Prvi komercijalni let na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, nakon pauze zbog obustave letova i zatvaranja aerodroma u BiH, obavila je jučer kompanije Wizz Air na relaciji Budimpešta- Sarajevo-Budimpešta.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

“Sutra bi kompanija Air Serbia trebala imati let iz Beograd za Sarajevo i nazad. Ova kompanija planira u prvoj polovini lipnja imati dva leta tjedno, dok od druge polovine mjeseca planira imati šest letova tjedno. Prema trenutnim najavama i kompanija Turkish Airlines bi polovinom mjeseca trebala uspostaviti letove iz Istanbula za Sarajevo,kao i kompanija Austrian Airlines, na relaciji Beč-Sarajevo-Beč”, kazala je Feni glasnogovornica Aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut.

Do kraja lipnja, kako je dodala, s letovima bi trebala početi i kompanija Eurowings prema Kelnu u Njemačkoj, kao i kompanija Croatia Airlines prema Zagrebu.

“Napominjemo i ovaj put da su kompanije te koje uspostavljaju linije, a na osnovu procjena i analiza tržišta, odnosno interesa građana za određene linije. U ovom slučaju, kompanije posebno prate mjere koje se provode prema stranim državljanima prilikom ulaska u našu zemlju, odnosno obratno kada je u pitanju ulazak stranaca, te bh.državljana prilikom ulaska u druge zemlje”, navela je Bagarić-Arnaut.

S obzirom da su u većini zemalja još na snazi restriktivne mjere kada je u pitanju ulazak stranih državljana, to je, kako je dodala, ujedno i glavni razlog uspostavljanja trenutno manjeg broja linija od kompanija, ali i manjeg interesa putnika za putovanja.

“Značajniji povratak kompanija i uspostavu letova prema destinacijama koje su postojale na našem aerodromu ranije, očekujemo u srpnju. Molimo putnike da se prilikom putovanja preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo pridržavaju mjera, a koje uključuju obvezno nošenje maski, držanje fizičkog razmaka, te uputa koje dobiju od svake kompanije posebno”, kazala je Bagarić – Arnaut

Izvor: Akta.baLoading..

Komentar-Kommentar-Comment