SwissBiHSwissBiH

Nakon što su zaradili milijardu eura, najbogatiji Slovenci pokreću novi biznis i to u Srbiji


Autor: SwissBiH

Ističe se da se posljednjih godina sve više poljoprivrednika odlučuje na organsku proizvodnju i istakao da je u Srbiji pod organskom poljoprivrednom proizvodnjom oko 24.000 hektara zemlje.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Kako je potvrđeno za srbijanski portal Telegraf, bračni par je kupio tisuće hektara u Vojvodini.

Slovenci koji su bili većinski vlasnici kompanije Outfit 7 koja je zaslužna za planetarnu hit aplikaciju Talking Tom prodali su svoj udio u ovoj kompaniji za milijardu eura kineskoj kompaniji Zhejiang Jinke Entertainment Culture početkom 2017. godine.

Bila je to najveća prodaja u povijesti Slovenije a sada su Loginovi u Banatu kupili više od 4.000 hektara zemlje.

Oni na 3.800 hektara žele uspostaviti organsku poljoprivrednu proizvodnju. To će biti najveća platforma organske poljoprivredne proizvodnje, ja sam potpuno uvjeren, u čitavoj Europi – rekao je za Telegraf ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović.

Nedimović ističe da se posljednjih godina sve više poljoprivrednika odlučuje na organsku proizvodnju i istakao da je u Srbiji pod organskom poljoprivrednom proizvodnjom oko 24.000 hektara zemlje.

Navodi kako su njene cijene više 20 do 50 posto u odnosu na cijene konvencionalne hrane te kako Srbija daje i državne subvencije za ovu djelatnost.

 

Tko su Loginovi?

Iza i Samo Login, većinski vlasnici Outfit7, tvorca mobilnih igara Talking Tom, planirali su prodaju kompanije još 2016.

Outfit7 zarađuje oglašavanjem i kupovinom kroz aplikaciju. Da bi iskoristili popularnosti kod djece, Outfit7 je ponudu proširio web videom, što je taktika koju koristi i tvorac Angry Birdsa.

Outfit7 je prije prodaje imao oko 9 milijuna pretplatnika na YouTubeu, a video sadržaj prikazan je oko 9,4 milijarde puta.

Vlasnicima kojih je 120 (Iza i Samo Login držali su oko 60 posto udjela), isplaćeno je te 2016. godine 74 milijuna eura dividendi, a godinu ranije oko 39 milijuna.

Holding Outfit7 Investments Limited ima sjedište u Londonu i porezni je obveznik Cipra. Ima 14 kćerki firmi u Londonu, Ljubljani, na Cipru, u Švicarskoj, Južnoj Koreji, Hong Kongu, Kini i SAD.

U trenutku prodaje, cijena kompanije po dionici bila je 100 eura, pa je vrijednost cijele kompanije oko milijardu eura.

Slovenački časopis Manager bračni par Login postavio je na vrh liste najbogatijih Slovenaca

Izvor: Manager.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment