SwissBiHSwissBiH

SwissBiH FINTA: Ne bježi od neizvjesnosti! Napravi plan


Autor: SwissBiH

Neizvjesnost može stvoriti različite emocije – od uzbuđenja do anksioznosti. Ona nije laka, ali dobra vijest je što najviše o nama ovisi kako ćemo se s njom nositi. Sigurno ste mnogo puta čuli da netko kaže “Nemoj brinuti unaprijed” i vjerujemo da ste bar isto toliko puta pitali “Kako?” Niste usamljeni u tome! Ovaj put pripremili smo za vas savjet koji vam može pomoći s tim kako se nosite s neizvjesnošću.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Nezivjesnost nas može natjerati da se držimo onog poznatog, posebno kad je riječ o našoj karijeri. Ali, neizvjesne situacije također mogu biti prilika da proširimo svoje razmišljanje i istražimo nove prilike za razvoj. O nama ovisi!

Savjetujemo vam sljedeće: zamislite širok spektar mogućih budućnosti – čak i one koje mogu izgledati zastrašujuće.

Na primjer, ako tražite posao, razmislite o planiranju budućnosti u kojoj ste nezaposleni dvostuko duže nego što očekujete da ćete biti ili onoj u kojoj je i vaš supružnik ostao bez posla. O ovim mogućnostima nije zabavno razmišljati, ali ako budete znali kako se nositi s njima, osjetit ćete se sigurnije, spremnije i samopouzdanije.

S druge strane, zamislite svoju najbolju moguću budućnost. Mislite dalje od svojeg iskustva i izvan svoje industrije i istražite nova područja i novonastale trendove.

Zatim identificirajte i razvijajte vještine koje su najrelevantnije za vašu budućnost. Pohađajte edukacije, obratite se prijateljima i mentorima za savjet i pokušajte vježbati ove vještine u svojem trenutnom okruženju, čak i ako nisu dio opisa vašeg sadašnjeg posla.

I na kraju, ono što je najvažnije, počnite malim koracima. Velike, dugoročne ciljeve podijelite na male podzadatke koje možete odraditi za dan – dva.

Nemojte bježati od neizvjesnosti. Napravite plan

Izvor: Campster Newsletter

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment