SwissBiHSwissBiH

Nemački Hansgrohe gradi fabriku u Valjevu – Investicija od 85 mil EUR i posao za 1.000 ljudi


Autor: SwissBiH

Nemačka kompanija Hansgrohe i Ministarstvo privrede potpisali su ugovor o finansijskoj podršci za realizaciju investicionog projekta SpeeX, koji se odnosi na izgradnju proizvodnog pogona za proizvodnju i montažu slavina, delova slavina i sanitarnih proizvoda u Valjevu.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****
Nemački proizvođač sanitarija će u novi pogon uložiti 85 mil EUR i zaposliti 1000 ljudi, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je prisustvovao potpisivanju ugovora.
On je istakao da će ovaj projekat doprineti razvoju čitavog Kolubarskog ali i delova Zlatibroskog okruga, najavio da će do novembra sledeće godine biti završena i brza saobraćajnica Lajkovac – Valjevo i naglasio da su se danas dogovorili da država uloži još 16 mil EUR kako bi se uradila dodatna dva kilometra, koji će brzu saobraćajnicu spojiti sa industrijskom zonom u Valjevu.

Predsednik Izvršnog odbora kompanije Hansgrohe Hans Jirgen Kalmbah rekao je da je ovo najveća investicija u istoriji te kompanije.

– Ovo je za nas istorijska prekretnica, jer će predstavljati našu najveću investiciju u 120 godina dugoj istoriji postojanja naše kompanije. Zadovoljstvo nam je što ćemo srpskoj kompaniji poželeti dobrodošlicu u našu porodicu u budućnosti. Namerno kažem porodicu, jer je to u potpunosti u duhu osnivača naše kompanije Hansa Grohea, koji je postavio temelje naše kompanije još 1901. godine – istakao je Kalmbah – prenosi sajt Predsednika Srbije

Izvor: EKapija

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

 

Komentar-Kommentar-Comment