SwissBiHSwissBiH

Nestle testira pakovanja za višekratnu upotrebu proizvoda


Autor: SwissBiH

Najveća svjetska prehrambena kompanija, Nestlé, objavila je da testira pakovanja za višekratnu upotrebu i ponovno punjenje proizvoda za kućne ljubimce i kafu, kao dio svojih napora za smanjenje korištenja jednokratnih ambalaža.
Pratite SwissBIH i budite dnevno informisani:


Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
Nova pakovanja trenutno su dostupna za nekoliko vrsta purina hrane za mačke, te nescafé kafu, a potrošačima omogućavaju fleksibilnost pri izboru proizvoda za ponovno punjenje. Podaci koji su se do sada nalazili na ambalaži proizvoda, poput sastojaka, hranjivih vrijednosti i roka trajanja, potrošačima su sada dostupni digitalnim putem.
Tokom prethodna četiri mjeseca, kompanija je nova pakovanja testirala u tri Nestlé trgovine u Švajcarskoj, a kao rezultat pozitivnih reakcija od strane potrošača, u narednih nekoliko mjeseci će ona biti dostupna na većem broju lokacija u ovoj zemlji.
– Ovo testiranje predstavlja važan korak naprijed u našim naporima za smanjenja otpada. Pakovanje igra ključnu ulogu u održavanju sigurnosti hrane, što znači da novi sistemi moraju osigurati da svi naši proizvodi ostanu sigurni i svježi. Tehnologija ovog novog sistema pakovanja štiti proizvod, istovremeno osiguravajući zadržavanje njegovog kvaliteta – izjavila je ovim povodom Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic.
Razvoj inovativnih sistema pakovanja jedno je od ključnih pitanja za Nestlé. Kompanija se ranije obavezala da će, do 2025. godine, 100% pakovanja biti od materijala koji će se moći ponovno iskoristiti ili reciklirati, te da će, u istom periodu, smanjiti upotrebu plastike za jednu trećinu. Na tom putu, Nestlé se pridružio više od 150 multinacionalnih organizacija koje su pozvale vlade širom svijeta da usklade svoje napore za ekonomsku pomoć s ciljem oporavka od pandemije COVID-19 sa klimatskim potrebama Planete.
Inicijativa namjerava ujediniti kompanije i vlade, pritom osiguravajući pozitivni utjecaj na ljude i Planetu, a potpisnici su se obavezali da će nastaviti ulagati napore u usporavanje globalnog zagrijavanja
Izvor: EKapija.ba


Loading..

Komentar-Kommentar-Comment