SwissBiHSwissBiH

Njemačka fudbalska legenda otvorila firmu u Bihaću


Autor: SwissBiH

U Bihaću je danas zvanično otvoren ured njemačke firme „ON-GROUP“, koja je ovim ozvaničila početak poslovanja u BiH.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****
Predstavnici firme su ovim povodom predstavili firmu i poslovne planove predstavnicima Grada Bihaća i kantonalne vlasti.
Za početak su zaposlili  šest osoba a planiraju dalja zapošljavanja, istakli su pri susretu sa premijerom USK Mustafom Ružnićem i ministricom privrede Samrom Mehić, objavljeno je iz Vlade Unsko-sanskog kantona.

Portal Reprezentacija.ba navodi da je jedan od osnivača ove firme Andreas Brehme koji je nekada nosio dresove Bayerna, Intera, Zaragoze i Kaiserslauterna. Osvojio je brojne titule, ali mu je zasigurno najveći uspjeh osvajanje svjetskog naslova s njemačkom reprezentacijom za koju je nastupio 86 puta.

Naime, ovaj legendarni fudbaler koji je bio i junak finala 1990. u Italiji ovih dana, zanimljivo, nalazi se u Bosni i Hercegovini.

Zajedno s nekolicinom partnera, među kojima su Amir Avdić i Zlatan Karabeg, u ulici Irfana Ljubijankića u Bihaću otvorio je firmu pod nazivom “ON Group” koja se bavi medicinsko-psihološkim savjetovalištem i u sklopu koje je za početak zaposlio više od 10 osoba

Brehme je u prisustvu medija i potpredsjednika N/FSBiH Irfana Durića presjekao vrpcu nadajući se da će firma ostvariti uspjeh, a istakao je i zadovoljstvo što se po prvi nalazi u našoj zemlji poručivši da će u narednom periodu češće dolaziti

Izvor: BiznisInfo

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment