SwissBiHSwissBiH

Novi Grad: Potpisani ugovori za 16 projekata mladih


Autor: Anera

U Novom Gradu su danas potpisani ugovori za 16 projekata koji će biti podržani u okviru programa Omladinske banke, a čija je vrijednost oko 19.000 KM.

Koordinator Omladinske banke u Novom Gradu Mladen Trninić rekao je da je ove godine za projekte neformalnih grupa mladih obezbijeđeno 23.000 KM.

“Podnesena su 24 zahtjeva za projekte, međutim, neki od njih nisu zadovoljili uslove. Za 16 projekata koji su odobreni po prvom javnom pozivu biće izdvojeno oko 19.000 KM što sa doprinosima iz zajednice iznosi više od 30.000 KM”, rekao je Trninić.

Direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik” Željko Pauković rekao je da je Omladinska banka u Novom Gradu najuspješnija u BiH.

“Od 2010. do 2018. godine u opštini Novi Grad podržano je 177 projekata mladih ukupne vrijednosti više od pola miliona KM. Novogradska Omladinska banka najuspješnija je od svih omladinskih banaka u BIH. Primjer dobre prakse je dobra saradnja sa opštinom Novi Grad, jednom od 33 lokalne zajednice u BiH u kojima se program realizuje”, rekao je Pauković.

Danas je predstavljen i “Mozaikov” impakt inkubator za mlade preduzetnike.

Menadžer za razvoj biznisa u okviru ovog projekta Dženan Šarić kaže da u Fondaciji “Mozaik” postoji investicijski fond za pokretanje biznisa.

“Približili smo vrijednosti koje inkubator može da ponudi mladima. Konkretno, riječ je o fondu od 700.000 KM za pokretanje biznisa u formi društva sa ograničenom odgovornošću /DOO/. Investicije se kreću od 10.000 KM do 40.000 KM u novcu i u mentorskim uslugama i određenim servisima koje mi pružamo tim biznisima”, rekao je Šarić.

Za preostala sredstava iz fonda Omladinske banke Novi Grad javni poziv za podnošenje prijedloga projekata otvoren je do 30. juna.

Izvor: biznisinfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment