SwissBiHSwissBiH

Novi pogon fabrike EDNA Metalworking


Autor: Anera

U Prijedoru je danas položen kamen temeljac za novi pogon fabrike za proizvodnju podstanica za grijanje EDNA Metalworking, a riječ je o ulaganju od milion maraka.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je EDNA Metalworking primjer uspješnog poslovanja, te da podrška grada u izgradnji novog pogona nije izostala.

“U prizemlju će biti radionice sa mašinama i radnicima, a na spratu administrativne prostorije. U drugoj fazi će dograditi još jedan objekat i preseliće se ovamo”, najavio je Đaković, podsjećajući da je ova firma prije tri godine počela proizvodnju u poslovnom inkubatoru u Prijedoru s tri zaposlena, a da je danas u prilici da gradi vlastiti pogon.

On je dodao da je ovo četvrto od planiranih najmanje osam preduzeće koja će ove godine praviti pogone Prijedoru.

Direktor EDNA Metalworking Medina Rahman rekla je da je preduzeće u potpunosti izvozno orijentisano, da trenutno zapošljava 30 radnika i da će otvaranjem novog pogona proširiti proizvodnju i povećati broj zaposlenih.

“Realizacijom ovog projekta zaposlićemo dodatnih 10 radnika. Proširićemo prodaju naših proizvoda, ne samo na njemačko tržište, već i na druge zemlje EU”, dodala je ona.

Završetak radova na izgradnji pogona površine 1.500 metara kvadratnih u planu je do kraja godine.

 

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment