SwissBiHSwissBiH

Novi vlasnik PP investira 200 miliona eura u proizvodnju, dio i u bh. pogone


Autor: Anera

Predstavnici ukrajinskog agroindustrijskog MHP holdinga, novog vlasnika “Perutnine Ptuj”, predstavili su danas ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Borisu Pašaliću ambiciozan finansijski plan investiranja od 200 miliona eura u narednih četiri do pet godina u proizvodnu bazu “Perutnine”.

Ministar Pašalić razgovarao je Banjaluci sa predstavnicima ukrajinske kompanije o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti proizvodnje živinskog mesa.

Predstavnici MHP holdinga Pašaliću su predstavili finansijski plan investiranja od 200 miliona eura u narednih četiri do pet godina u proizvodnu bazu Perutnine, a dio tih ulaganja odnosiće se i na živinarsku proizvodnju na području Republike Srpske.

Takođe, predstavljen je i podatak da agro-industrijski MHP holding proizvode izvozi u 65 zemalja svijeta, da ima proizvodnju od 650.000 tona godišnje, od čega izvoze 300.000 tona, te da imaju preko 30.000 zaposlenih radnika.

Pašalić je podržao namjeru značajnijih investicija MHP holdinga na području Republike Srpske, upoznavši ih sa trenutnom situacijom u sektoru živinarstva i mogućnostima unapređenja ovog sektora, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment