SwissBiHSwissBiH

Objavljen natječaj: Za izgradnju poduzetničkih zona 4,5 mil. KM


Autor: Anera

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta objavilo je javni natječaj za odabir korisnika grant sredstava u 2019. godini za projekte: Izgradnja poduzetničkih zona i Pružanje mentoring usluga za subjekte malog gospodarstva.

U okviru projekta Izgradnje poduzetničkih zona raspoloživa su sredstava od 4.500.000 KM.

Projektom se želi izgraditi nove i unaprijediti postojeća komunalna infrastruktura u poduzetničkim zonama Federacije Bosne i Hercegovine tamo gdje ista predstavlja prepreku razvoju poduzetništva, kao i unapređenje usluga za upravljanje razvojem poduzetničkih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

U okviru projekta koji se odnosi na Pružanje mentoring usluga za subjekte male privrede, raspoloživa su sredstva od 50.000 KM.

Svrha projekta je podržati nesmetani razvoj i opstanka na tržištu i smanjenje broja neuspješnih subjekata male privrede u Federaciji BiH. Provođenje projekta će se vršiti kroz mentorske usluge subjektima male privrede koji se nalaze u presudnom trenutku svoga poslovanja, a pružat će ih stručne osobe – mentori, kroz određeni broj sati koje će provoditi u izravnom kontaktu s menadžmentom poslovnog subjekta.

Prijave se dostavljaju zaključno sa 30.08.2019. godine.

 

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment