SwissBiHSwissBiH

Od 20. jula direktna avio linija iz Sarajeva za Jordan


Autor: Anera

Kompanija Fly Jordan od 20. jula otvara novu avio liniju kojom će povezivati Sarajevo sa Amanom, potvrdio je za Vijesti.ba Mato Zeko, ambasador BiH u Jordanu i nerezidentni za Irak, Liban, Palestinu i Siriju.

Letovi će se obavljati jednom sedmično, subotom, do kraja oktobra.

“Već duže vrijeme provodimo aktivnosti koje su u vezi sa uspostavljanjem direktne linije između Amana i bilo kojeg odredišta u BiH, a Sarajevo je prioritetno. Za početak, uspjeli smo dogovoriti sa kompanijom Fly Jordan let kojim ćemo jednom sedmično povezati Sarajevo sa Amanom”, kazao je ambasador Zeko.

Ukoliko bude postojala zainteresovanost putnika, naglasio je, otvorena je mogućnost da avio linija funkcioniše i tokom cijele godine.

“Razgovarao sam sa vlasnicima i predstavio im ne samo potencijale ljetnog, nego i zimskog, vjerskog, te zdravstvenog turizma u BiH”, naveo je ambasador BiH u Jordanu.

On nam je potvrdio da je Ambasada obavila razgovore i sa predstavnicima kompanije Ryanair, kako bi se uspostavila direktna avio linija iz BiH sa Amanom tokom cijele godine.

“Pregovori su u toku i vidjećemo šta će se desiti u konačnici”, dodao je naš sagovornik.

Ambasador Zeko istakao je da u Amanu, koji ima oko 4,5 miliona stanovnika, postoji velika zainteresovanost za putističku posjetu našoj zemlji.

“Najveća prepreka bila je u izdavanju viza, no sada smo uredili tu oblast, tako da nosioci jordanskih putnih isprava maksimalno za tri dana dobiju vize BiH, ukoliko naravno prethodno prođu sigurnosne provjere u Ministarstvu sigurnosti. To je značajno povećalo interesovanje za putovanje u BiH”, kazao je, između ostalog, ambasador Zeko.

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment