SwissBiHSwissBiH

Održana konferencija Business Forum Livno 2019


Autor: Anera

Konferencija Business Forum Livno 2019, na kojoj je predstavljen rad poslovnog inkubatora Linnovate Tehnološkog parka, održana je u subotu u Livnu, priopćeno je u ponedjeljak iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ).

Ovu manifestaciju u kino dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu svečano je otvorila ministrica rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Vasilija Broćeta.

“Pozitivno je što smo okupljeni u velikom broju na drugoj konferenciji Business Forum Livno. Ovo je pokazatelj da konferencija koja je prezentirala pokretanje Tehnološkog parka nije ostala samo na ideji i inicijativi već ima svoje rezultate”, kazala je Broćeta.

Na konferenciji je predstavljen rad poslovnog inkubatora tehnološkog parka gdje su startupi kroz panel diskusiju prenijeli svoja iskustva i savjete svim zainteresiranima za pokretanje vlastitog poduzeća.

Razgovaralo se i o temi stvaranja turističkih kapaciteta, kao i kapaciteta u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi, a jedna od tema bila je i izgradnja lokalne suradnje na području HBŽ-a radi umrežavanja lokalnih javnih i privatnih institucija kako bi bili spremniji za suradnju u inozemnim projektima.

Uz predstavnike Vlade Hercegbosanske županije konferenciji je nazočio i susonivač Tehnološkog parka Mate Rimac koji je 170 posjetitelja konferencije ohrabrio pričom o nastanku i putovanju firme Rimac Automobili od “sam u garaži” do 600 zaposlenih u 12 godina.

Druga konferencija Business Forum Livno organizirana je u suradnji Linnovate Tehnološkog parka s Asocijacijom za regionalni razvoj REDAH i Ministarstvom gospodarstva HBŽ-a, stoji u priopćenju.

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment