SwissBiHSwissBiH

PeaceNexus poziva na slanje prijedloga organizacija sa područja Zapadnog Balkana


Autor: SwissBiH

U partnerstvu smo sa širokim spektrom aktera kako bismo im pomogli da daju svoj doprinos u izgradnji mira. Kroz naš poziv za podnošenje prijedloga ekskluzivno biramo svoje partnere i nudimo podršku u pogledu organizacijskog razvoja, osjetljivosti na konflikte i inkluzivnog dijaloga sa biznis sektorom.

Pratite SwissBIH i budite dnevno informisani:


Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa

PeaceNexus podržava organizacije na Zapadnom Balkanu od 2014. godine i trenutno podržava devet organizacija širom regije (za više informacija o našem programu i svjedočanstva naših partnera kliknite ovdje).

Ovim pozivom za Zapadni Balkan 2020. godine želimo raditi partnerski sa organizacijama koje doprinose socijalnoj koheziji u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji, kao i organizacijama koje djeluju na regionalnom nivou. Posebno smo zainteresirani za podršku akterima koji rade na povećanju kvalitete i intenziteta saradnje duž etničkih i nacionalnih linija, doprinoseći tako regionalnoj mobilnosti, dijalogu i pomirenju. Isto tako, želimo podržati organizacije koje mogu mobilisati i uključiti građane u podršku tranzicijskoj pravdi i demokratskim reformama.

Na osnovu ovog poziva ne podržavamo određene projekte niti osiguravamo institucionalno (osnovno) finansiranje. Umjesto toga, pružamo: podršku osjetljivosti na sukobe kako bismo pomogli organizacijama da se prilagode njihovom kontekstu i doprinesu socijalnoj koheziji; organizacijska podrška razvoju kako bi organizacije koje rade na izgradnji mira postale efikasnije; ili inkluzivni dijalog sa biznis sektorom da bi se relevantnim akterima omogućilo da dođu do kolaborativnih rješenja za poslovna pitanja zajednica-vlada koja su relevantna za socijalnu koheziju.

U ovim nesigurnim vremenima, PeaceNexus smatra da je ključno nastaviti ulaganje u organizacije i inicijative usmjerene ka socijalnoj koheziji. Iako opseg našeg finansiranja i vrsta pratnje koju nudimo nisu kompatibilni sa hitnim finansiranjem niti operativnom podrškom, vjerujemo da naša procesna podrška može biti katalitička u pomaganju organizacijama da se prilagode promjenjivim okolnostima. U sva tri područja podrške sarađujemo sa partnerima kako bismo im pomogli da prebrode unutrašnje ili vanjske izazove koji ometaju njihovu učinkovitost i sposobnost postizanja vlastitih ciljeva. Ako ste odabrani za našu podršku, započet ćemo sa posjetom (što je prije moguće) kako bismo bili sigurni da razumijemo specifičnosti vaše situacije i možemo li sarađivati sa vama u skladu s tim.

Prije nego što napišete aplikaciju, savjetujemo vam da pogledate ovaj pregled u PDF-u i prođete kroz dokumentaciju specifičnu za područje podrške koje vas zanima. Ovi dokumenti daju dodatne informacije o našoj podršci, uključujući konkretne primjere i često postavljana pitanja specifično za svako područje podrške.

Rok prijave je 7. juni/lipanj.

Više informacija: https://peacenexus.org/western-balkans-call

Izvor: MrezaMiraLoading..

Komentar-Kommentar-Comment