SwissBiHSwissBiH

Petrićević: Povećanjem plaća zadržati radnike


Autor: Anera

Povećanje plaća jedan je od glavnih uslova koje moramo ispuniti da bismo zadržali radnike na ovim prostorima – rekao je ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević.

Tokom razgovora u Banjoj Luci s predsjednikom entitetske Zanatsko-preduzetničke komore Lazom Šešićem istakao je da treba motivisali mlade da se opredjeljuju za zanatska zanimanja, što je preduslov za razvoj te djelatnosti, ali i cjelokupne privrede u RS.

Petričević je podsjetio da je stupanjem na snagu Zakona o podsticajima u privredi RS, kako je saopćeno iz tog ministarstva, napravljen veliki korak ka unapređenju poslovanja.

Dodao da se radi na stvaranju povoljne kreditne linije, koja bi podrazumijevala kamatnu stopu od dva posto, grejs period od dvije godine i otplatu kredita do 10 godina.

Predsjednik Zanatsko-preduzetničke komore Lazo Šešić je pozitivno ocijenio Zakon o podsticajima u privredi, te je dodao da bi otvaranje pomenute kreditne linije bilo od velike koristi za male preduzetnike, koji često nemaju potreban početni kapital.

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment