SwissBiHSwissBiH

Poljoprivreda, turizam i industrija prioriteti S. Arabije i BiH


Autor: Anera

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak danas je u Rijadu na sastanku s direktorom Direkcije za spoljnu trgovinu u Ministarstvu trgovine i investicija Kraljevine Saudijske Arabije Abdulrahmanom Ahmadom Alharbijem konstatovao da su poljoprivreda, turizam i industrija prioriteti u saradnji dvije zemlje.

Također, dogovoreno je da nadležne institucije BiH i Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti trgovine, ekonomije i investicija intenziviraju zajedničke aktivnosti, kako bi u narednom periodu bio ostvaren bolji rezultat.

Direktor Direkcije za spoljnu trgovinu u Ministarstvu trgovine i investicija Kraljevine Saudijske Arabije istakao je da postoji interes za ulaganje u BiH. Naglasio je da je u toku rad ekspertskog tima na analizi stanja u oblasti poljoprivrede, te da će u narednom periodu delegacija te Direkcije i Ministarstva posjetiti BiH.

Glavne teme razgovora bile su mogućnost razvoja ekonomske saradnje BiH i Kraljevine Saudijske Arabije, te potencijalne nove investicije u BiH.

Sastanak je održan u sklopu trodnevne posjete delegacije Ministarstva inostranih poslova BiH Kraljevini Saudijskoj Arabiji, koja je danas posjetila i Nacionalni muzej Kraljevine Saudijske Arabije.

Posjeta se nastavlja sutra sastankom sa ministrom inostranih poslova Kraljevine Saudijske Arabije Ibrahimom Abdulazizom el Asafom i posjetom saudijskom Diplomatskom institutu, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment