SwissBiHSwissBiH

Poslovna dijaspora se okuplja u Sarajevu 15. 8.


Autor: Anera

Udruženje bosanskohercegovačko-američkog prijateljstva (BAFA) i USAID Projekt ‘Diaspora Invest’ najavili su održavanje četvrte konferencije poslovnog povezivanja ‘Reconnect’, koji će se i ove godine održati u Sarajevu.

“Sada je već tradicionalno da se Reconnect održava jedan dan prije Sarajevo Film Festivala, ovog puta 15. kolovoza, jer je tada najveća koncentracija bosanskohercegovačke dijaspore u glavnom gradu BiH, te je to šansa za nova poslovna uvezivanja i razmjenu iskustava”, poručuju iz ‘Reconnecta’.

Ove godine su organizatori otvorili i poziv za nominaciju potencijalnih govornika i govornica koji je otvoren do 31. svibnja.

“Dovoljno je ponuditi koncept prezentacije, kontakt podatke i reference potencijalnog predavača. Napominjemo da se ove godine fokusiramo na informacijske tehnologije, proizvodnju i preradu, arhitekturu i inženjering, finansijske usluge, marketing, prodaju i podršku klijentima”dodaju organizatori.

“I ove godine ćemo, u suradnji sa Bisnode, organizirati B2B networking događaj, fokusiran na poduzetnike i investitore koji žele ostvariti nove poslovne veze u zemlji i inozemstvu. Na prošlom Reconnectu smo uvidjeli da se ovakav način umrežavanja pokazao veoma efikasnim u smislu uvezivanja u IT sektoru i sektoru metaloprerade. Vjerujemo da će i ovog puta to dati svoje pozitivne rezultate, s obzirom da veći dio kompanija koji je sudjelovao prošle godine već iskazao pozitivne ocjene i interes za budućim uključivanjem”, dodaju iz ‘Reconnecta’.

Izvor: manager.ba

Komentar-Kommentar-Comment