SwissBiHSwissBiH

Potpisan ugovor za izgradnju dječijeg igrališta u ulici Envera Šehovića


Autor: Anera

Općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktorica firme „Mibral“ d.o.o. Maja Bralović-Smith potpisali su, 19. jula ove godine ugovor za izvođenje radova na izgradnji dječijeg igrališta u ulici Envera Šehovića.

Na ovom lokalitetu, prošle godine izgrađen je prvi od tri tematska parka u ulici Envera Šehovića i to dječije igralište sa rekvizitima koji su prilagođeni djeci sa poteškoćama u razvoju, a ove godine će biti izgrađeno drugo igralište sa sportskim terenima namijenjeno djeci starijoj od 6 godina i odraslima.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo u svom obraćanju istakao je da će ovo igralište pored ograđenog dijela sa rekvizitima za razgibavanje djece, sadržavati i dio sa sportskim terenom za fudbal i košarku sa visokom ogradom.

“Završene su sve predradnje i obezbijeđena su sredstva u iznosu od oko 440.000 KM za izgradnju drugog tematskog parka u ulici Envera Šehovića, a naredne godine planirana je izgradnja i trećeg parka koji je po projektu namijenjen najmlađoj populaciji, i to djeci starijoj od 3 godine, opremljen klackalicama, ljuljačkama, toboganima i penjalicama, kao i ostalim urbanim mobilijarom, koji je identičan u sva tri parka”, istakao je načelnik Koldžo.

Vrijednost izgradnje sva tri tematska parka je oko 1.100. 000 KM.

Općina Novo Sarajevo u skladu sa Strategijom razvoja Općine kontinuirano radi na unapređenju zelenih i javnih površina, te izgradnji dječijih igrališta i parkova u čemu prednjači u Kantonu Sarajevo.

Izvor: akta.ba

 

Komentar-Kommentar-Comment