SwissBiHSwissBiH

Predstavio se mladi bh. brend “Bardo”


Autor: NAL

 

Nakon nešto više od godinu, mladi bh. brend „Bardo“ sada je već poznat širom BiH, a svoju ekspanziju počeo je prema Srbiji, Hrvatskoj, ali i mnogo dalje.

Tako se „Bardo“ našao na sajmu IFE 2019 The International Food & Drink Event u Londonu, gdje je među 1.350 uspješnih i svjetski poznatih proizvođača bilo prilike da se razgovara i predstavi dašak pozitivne i zdrave energije koja se kreira u malom proizvodnom pogonu u Sarajevu.

Lilijan Sulejmanović, jedan od osnivača kompanije „Te Ora“, koja je stvaralac brenda „Bardo“, rodom je iz Sarajeva, ali je već dugo godina u Londonu.

– Naći se među uspješnim proizvođačima iz cijelog svijeta, za „Bardo“ je veliki korak i pomak. Svima nama u „Te Ori“ ispunjena su srca dok prezentiramo ovako kvalitetno izrađene proizvode iz naše male tvornice u Sarajevu. Vjerujem da će „Bardo“ pronaći svoje mjesto i na stranim tržištima – kazala je Sulejmanović.

„Bardo“ je na tržište prvo plasirao energetske pločice, sada već svima poznate jer se mogu naći u svim trgovačkim lancima BiH, ali i malim trgovinama. Zbog velikog interesiranja iz Srbije, kontaktirali su ih predstavnici kompanije „Biokutak“, koja će biti ekskluzivni distributer.

– Svi proizvodi „Bardo“ ručno su pravljeni, što dokazuje koliki su trud, pažnja i ljubav uloženi pri kreiranju svakog zalogaja. „Bardo“ svakim danom raste, uči i trudi se udovoljiti kupcima – kazala je Azra Husarić, direktorica kompanije „Te Ora“

Izvor: Avaz.ba

Komentar-Kommentar-Comment