SwissBiHSwissBiH

Prijedorska kompanija “CNC power” seli u novu halu: Pred nama je veliki posao


Autor: SwissBiH

Sabahudin Budo Islamoski jedan je od pokretača kompanije “CNC Power” u Prijedoru. Riječ je o investiciji koja je pokrenuta zahvaljujući saradnji bh. dijaspore i lokalne zajednice, a koje je izrasla na temelju ideje uvođenja modernih tehnologija u metalskom sektoru i stvaranju novih radnih mjesta u ovoj industriji, saopćeno je iz USAID projekta Diaspora Investa. 

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

– Metalski sektor je dio naše tradicije. Ja sam krenuo od zanatske proizvodnje, radili smo sa inoks elementima, a onda je krenulo uvođenje novih tehnologija. Uvode se nove mašine i nove prakse, a mi tu moramo ostati konkurentni i pratiti šta nam donosi napredak. Trebamo investirati u školstvo, poboljšati te prilike za praksu prilikom edukacije, nove generacije žele učiti i tražiti svoju priliku u kompanijama u svom rodnom kraju – pojašnjava Islamoski.

Dobre veze s dijasporom

On poručuje da je i “CNC Power” stvorio dobre prilike za poslovanje i saradnju zahvaljujući vezama sa bosanskohercegovačkom poslovnom zajednicom u dijaspori.

– Mi smo blizu Evropske unije, pokazali smo se efikasnim u realizaciji svih zahtjeva kupaca na međunarodnom tržištu. Vrlo je značajno da strani investitori dolaze ovdje, a veliki svakako iskorak na tom putu je napravljen prvenstveno zahvaljujući saradnji sa našom dijasporom i našim ljudima koji nas predstavljaju vani. Oni šalju poruku dalje. Zato, pozivam ih da pružaju podršku i potpomažu razvoj mjesta iz kojih vode porijeklo – dodao je Islamoski.

Nova hala i veliki posao

“CNC Power” ovih dana privodi kraju izgradnju nove hale u industrijskoj zoni Celpak gdje prenose svoju proizvodnju.

– Odlučili smo se sagraditi proizvodnu halu od 780 kvadrata. Završili smo je praktično u 2020. godini, te smo sad u finalnoj fazi preseljenja. Radili smo sve svojim sredstvima kada je u pitanju izgradnja. Dodatna ulaganja u opremu i mašine smo realizirali u saradnji sa USAID-ovim projektom Diaspora Invest. Nema odmora ni u ovom januarskom periodu jer veliki posao je tek pred nama – zaključio je Islamoski.

Izvor: BiznisInfo.com

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment