SwissBiHSwissBiH

Primorani ste raditi od kuće? Evo kako si olakšati život


Autor: SwissBiH

I dok su neki već navikli raditi od doma, za druge je to sasvim novo iskustvo.

S rastom broja oboljelih od koronavirusa koji je postao globalni problem, a u međuvremenu je proglašena i pandemija, mnoge tvrtke i poslodavci zatražile su od svojih zaposlenika da neko vrijeme ipak rade od kuće. To je samo jedna od mjera prevencije i zaštite koju treba shvatiti ozbiljno i odgovorno kako bi se širenje virusa COVID-19 čim prije suzbilo. Pa, ako ste vi jedni od tih kojima je ovih dana sugerirano, određeno da rade od kuće, a možda niste na to dosad navikli, super1.telegram donosi nekoliko korisnih sugestija koji bi vam na tom polju ovu izvanrednu situaciju mogli olakšati.

1. Ujutro se ipak odjenite

Ostanak u pidžami, kompjuter u krevetu, buđenje par minuta prije početka radnog vremena, znamo da zvuči sjajno. I ovaj scenarij bit će vam možda zgodan prvih par dana, no, onda će vam početi ići na živce. Zato, predlažemo da se ujutro dignete ipak malo ranije, obavite svoju rutinu te odjenete ne nužno za posao, ali da svakako napustite pidžamu. Osjećat ćete se ipak psihološki drugačije.

2. Napustite ipak kuću

Osim ako mjerama nije drugačije određeno, kratka šetnja ili odlazak do obližnje pekarnice po kavu i pecivo ili pak trgovinu, znatno će vam utjecati na izgled cijelog dana. S obzirom na to da ne morate trošiti vrijeme na putovanje od kuće do posla, imate mogućnost i vremena da napravite đir po kvartu i obavite neke sitnice prije početka radnog vremena, koje dosad možda niste uspijevali i dan započnete malo drugačije.

3. Tišina ili ne

Ako ste jedni od onih koji bolje rade u mirnom okruženju i tišini, priuštite si to konačno pošteno jer vjerujemo da apsolutna tišina na poslu uglavnom nije moguća. Kod kuće se taj postav puno lakše može izvesti, a možete se i osamiti. No, ako vam se kroz par sati pojavi zasićenje, u pauzi si svakako pustite omiljenu glazbu, radio ili pak upalite televizor. I naravno, uvijek možete nazvati dragu osobu koja se našla u sličnoj situaciji kao i vi kako biste razmijenili iskustva i neke aktualnosti.

4. Pobrinite se za obrok

Iako ste kod kuće i hrana vam je puno dostupnija, ipak provjerite s čim raspolažete da se ne biste našli u situaciji da morate čekirati ponudu dostava. Rad od kuće idealan je da taj obrazac stavite na margine i da si napravite sami svoj kućni, zdravi obrok. Osigurajte si namirnice na vrijeme, ako treba, napravite pripremu i odredite tajming za ručak. U protivnom biste se mogli naći u situaciji da stalno posežete za nekim usputnim snackom, a to vam definitivno ne ide u korist.

5. Nedostaje vam komunikacija s kolegama

Kad ste na radnom mjestu komunikacija s kolegama je uglavnom neizbježna. Ako ste te sreće da imate dobre kolege s kojima rado provodite vrijeme na poslu, onda će vam u ovim okolnostima taj moment sigurno nedostajati. No, zahvaljujući društvenim mrežama, alatima komunikacije i slično, moći ćete to ipak na neki način kompenzirati. Naravno da nije jednako kao kad o nekoj aktualnosti razgovarate i diskutirate uživo, ali vjerujemo da ćete se snaći i imati na umu da je ovo samo privremeno i da će se, nadamo se, uskoro sve vratiti u normalu.

Izvor: super1.telegram
Loading..

 

Komentar-Kommentar-Comment