SwissBiHSwissBiH

Prodata Robna kuća “Agrokomerc”


Autor: Anera

Robna kuća „Agrokomerc“ sa lokacijom u Centru Velike Kladuše, jedan od simbola Čaršije, prodana je jučer u Općinskom sudu na prvom zakazanom ročištu prodaje nepokretnosti – Robna kuća – privredna zgrada – Velika Kladuša. Dakle, predmet prodaje je nepokretnost „Robna kuća“, zavedena u papirima kao Privredna zgrada ukupne površine 767 m2 uključujući i zemljište, piše reprezent.ba.

Kupac je velikokladuška brokerska kuća „Brokerimo“ d.o.o. sa najpovoljnijom ponudom od 3.580.000,00 KM. Procijenjena vrijednost Robne kuće bila je 3.800.000,00 KM i mogla je u prvom krugu biti prodana za 50% njene procijenjene vrijednosti. Drugu najbolju ponudu imao je dosadašnji i dugogodišnji njen korisnik, preduzeće „BF Komerc“ sa 3.575.000,00 KM, dok je treću najbolju ponudu imao Amir Velagić iz Cazina, i to 3.570.000 KM.

Brokerska kuća „Brokerimo“ kao najbolji ponuđač ima rok od 30 dana da uplati 3.570.000,00 KM, (nije greška jer se računa i 10.000,00 KM uplaćenog depozita) a ukoliko to ne učini iz bilo kojeg razloga, pravo kupovine stječe slijedeći najpovoljniji ponuđač, a to je preduzeće „BF Komerc“, a ista je procedura za trećega ponuđača ukoliko odustane i drugi najpovoljniji ponuđač.

Zbog činjenice da se Robna kuća nalazi u Centru grada za njenu kupovinu je vladao  veliko interesovanje. U javnom nadmetanju učestvovalo je ukupno 13 pravnih i fizičkih lica iz Velike Kladuše, Cazina i Sarajeva među kojima su bili „AmelŠeh“, „Grand Global“, „Grand Benz“ i „Finiš“ iz Velike Kladuše te „Velefah“ iz Cazina dok su ostalo fizička lica.

Procesom javnog nadmetanja rukovodila je sutkinja Dragana Đerić – Cerović.

Dugogodišnji korisnik Robne kuće, preduzeće „BF Komerc“, u subotu na lokaciji Križ otvara novi veliki i lijepo uređeni tržni centar kao nastavak kontinuiteta rada. Zakupac Robne kuće, predstavnik „BF Komerc“ kaže kako za ovaj trgovački objekat imaju unaprijed plaćeni zakup za 14 mjeseci te će to neko morati zakupcu platiti.

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment