SwissBiHSwissBiH

Rekordan rezultat: Promet Euro Roala veći za petinu


Autor: Anera

Euro Roal, kompanija kćerka Hifa Oil i vodeći distributer aluminijskih, PVC profila, materijala od inoxa, polikarbonata i pleksiglasa, u prvih šest mjeseci ove godine povećao je promet za 20 posto, dok je izvoz u Crnu Goru i Hrvatsku povećan za 100 posto.

Na povećanje prihoda ovog lidera u branši najviše je uticala strateška odluka širenja kapaciteta i asortimana roba i usluga. Nastavak trenda očekuje se do kraja 2019., sa ukupnom godišnjom realizacijom od do sada najvećih 36 miliona KM, saopštili su iz ove kompanije sa sjedištem u Doboj Jugu.

“Veoma smo zadovoljni ukupnim odličnim rezultatima u kontinuitetu od kako smo osnovani. I ove godine bilježimo rekorde. Našu ponudu razvili smo u četiri odjela. Prvi odjel “Aluminij konstrukcija”, drugi odjel “PVC –  LB.Profile”, treći odjel “Aluminij industrija” – sa ostalim obojenim metalima kao što su bakar, bronza, mesing, te četvrti odjel “Inox”. U svim našim odjelima ostvarili smo značajan rast prodaje. Posebno raduje što bilježimo i povećanje izvoza od 100 posto na tržišta regije, prema Crnoj Gori i Hrvatskoj”, izjavio je Admir Djedović, direktor kompanije Euro Roal.

U Euro Roalu kontinuirano rade na proširenju asortimana, prateći zahtjeve tržišita, na osnovu kojih se formiraju “lageri”. Dosta se truda ulaže u kvalitet ponude i usluge, sa logističkim rješenjima bez kojih ne bi bilo moguće praviti rezultate koje kompanija bilježi iz godine u godinu.

Firma djeluje u dva pravca. Prvi prvac obuhvata industrijki asortiman u šta spadaju odjel “Inox” i odjel “Aluminija industrije” sa bakrom, bronzom i mesingom. Drugi pravac je konstrukciono – građevinski asortiman u koji se ubrajaju odjeli “Aluminij konstrukcije” i odjel “PVC – LB.Profile”. Iduće godine u planu je manja reorganizacija u okviru koje će umjesto četiri, firma imati dva odjela – “Industrijski profile” i “Konstrukciono  – građevinski profile”.

Do kraja 2019. godine u Euro Roalu očekuju nastavak trenda povećanja prometa, što bi u konačnici značilo realiziranih 36 miliona KM.

 Euro Roal posluje od 2011. godine. Sjedište kompanije je u Doboj Jugu, sa podružnicama u Cazinu i Hadžićima kod Sarajeva.

Izvor: BiznisInfo.ba

 

Komentar-Kommentar-Comment