SwissBiHSwissBiH

Russian Helicopters isporučuje letjelice za MUP RS, ugovor vrijedan 48,7 mil. KM


Autor: Anera

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske završilo je dodjelu ugovora za kupovinu tri helikoptera sa pripadajućom opremom, rezervnim dijelovima i alatom vrijednim 48,7 miliona KM što je 24,3 miliona eura.

Letjelice će nabaviti od kompanije Russian Helicopters iz Moskve, a ugovor je zaključen 30.decembra. 2019. godine, saznaje Akta.ba.

Sredstva za nabavku su obezbjeđena odlukom Vlade Republike Srpske. Tenderskom dokumentacijom traženi su helikopteri za koje su definisane minimalne tehničke karakteristike u skladu sa potrebama redovnih aktivnosti MUP-a RS, a čije karakteristike ne upućuju na određenog proizvođača i omogućavaju jednak i nediskriminirajući pristup nadmetanju

Podsjećamo, MUP Republike Srpske do sada nije imao helikoptere u svom vlasništvu.

Helikopter “Gazela” koji je letio sa oznakama policije 2005. godine postao je dio Helikopterskog servisa Republike Srpske, organizacije zadužene za podršku vlastima i stanovništvu Republike Srpske.

Ranije je navedeno da će spomenute letjelice služiti i za gašenje požara, medicinske evakuacije i pomoć stanovništvu u elementarnim nepogodama i drugim teškim situacijama.

Izvor: akta.ba

Napiši komentar

%d bloggers like this: