SwissBiHSwissBiH

Ryanair privremeno obustavlja letove iz Banjaluke i još nekih gradova regije


Autor: SwissBiH

Niskotarifni avioprijevoznik Ryanair sljedeći mjesec privremeno obustavlja 23 linije iz gradova u bivšoj Jugoslaviji, od kojih je većina iz nove baze u Zagrebu.
****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Ova odluka dolazi u trenutku kada je aviokompanija za sljedeći mjesec snažno smanjila svoju mrežu širom Evrope i Sjeverne Afrike u jeku pada rezervacija jer omikron varijanta koronavirusa izaziva pustoš na aerodromima. Prijevoznik nije isključio produženje suspenzije na februar i mart.

– Uticaj vladinih ograničenja putovanja smanjio je očekivani promet Ryanaira u decembru sa između deset na jedanaest miliona, na niži raspon između devet i 9,5 miliona. Kao odgovor na ova ograničenja, Ryanair je sada smanjio svoj januarski kapacitet za 33 posto, smanjujući očekivani januarski promet sa otprilike deset miliona na između šest i sedam miliona – kazao je glasnogovornik Ryanaira.
Najveći dio suspenzija u regiji za sljedeći mjesec zahvatit će Zagreb kao jedinu Ryanair-ovu cjelogodišnju bazu u bivšoj Jugoslaviji. Aviokompanija će privremeno obustaviti operacije iz glavnog grada Hrvatske za Baden Baden, Bazel, Charleroi, Hahn, Malme, Manchester, Memingen, Napulj, Podgoricu, Sandefjord, Sofiju i Weeze. Frekvencije na ostalim linijama iz glavnog grada Hrvatske koje će nastaviti saobraćati tokom januara su smanjene, piše Ex-Yu Aviation.
Na drugom mjestu, aviokompanija će obustaviti sve svoje tri operativne linije iz Niša, sve svoje usluge iz Banjaluke, osim za Memingen, kao i letove iz Podgorice za London Stansted i Krakov. Obustave će početi da se primjenjuju od 7. januara nadalje i trajat će do kraja mjeseca.
Uprkos tome što su ove suspenzije na snazi do kraja januara, iz aviokompanije su upozorili da bi moglo doći do još otkazivanja letova
Izvor: EKpaija
Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nasKomentar-Kommentar-Comment