SwissBiHSwissBiH

SERDA objavila poziv za podršku razvoju početnika u biznisu – Rok za prijave 12. jun


Autor: SwissBiH

U okviru projekta Uspostava modela inovativnog biznis startap centra za početnike u poslovanju sa područja Kantona Sarajevo, koji se implementira uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo putem Ministarstva privrede, Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA objavila je javni poziv startap firmama, početnicima za prijavu na učešće u besplatnom Inovativnom startup business centru.
Pratite SwissBIH i budite dnevno informisani:


Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
Cilj i namjena ovog projekta je jačanje ljudskih kapaciteta, znanja i vještina inovativnih poslovnih subjekata na području Kantona Sarajevo, omogućavanjem pristupa širokom spektru usluga namijenjenih razvoju i rastu početnika u biznisu koje su već razvijene u Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji, objedinjavanjem modela poslovnog centra, inkubatora, otvorenog zajedničkog radnog prostora (coworking space) i startap akceleratora.
Trajanje projekta je šest mjeseci, sa mogućnošću produženja. Na javni poziv mogu se prijaviti mikro, mala i srednja preduzeća i obrtnici sa područja Kantona Sarajevo, s tim da će prednost prilikom odabira imati inovativne, uspješne, brzorastuće i izvozno orijentirane firme. Osim navedenog, prednost će imati i firme koje vode osobe do 35 godina starosti i žene.
Nisu prihvatljive startap firme koje imaju registrovanu osnovnu djelatnost u oblasti: trgovine na veliko i malo, namjenske industrije, proizvodnje i prerade duhana, proizvodnje i prerade alkohola i igara na sreću.
Krajnji rok za podnošenje prijava je 12. jun, a više informaicja možete pogledati OVDJE.
Za dodatne informacije možete se obratiti Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA direktno, putem e-maila serda@serda.ba ili na telefon 033 641 520
Izvor: EKapija


Loading..

Komentar-Kommentar-Comment