SwissBiHSwissBiH

Sjeverna Makedonija povećala akcize na gorivo, novac ide za borbu protiv korone


Autor: SwissBiH

Vlada Sjeverne Makedonije povećala je za tri denara akcize na naftne derivate, kao antikriznu mjeru za borbu protiv korona virisa.

Pratite SwissBIH i budite dnevno informisani:


Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa

“Uredba (o povećanju akciza) je donesena da se ublaže ekonomske posljedice povećanja troškova za borbu protv korona virusa i obezbijede sredstva za redovno servisiranje budžetskih potreba”, rekao je portparol Vlade Sjeverne Makedonije Muamet Hodža.

On je na online konfereciji za novinare istakao da će sav novac od povećane akcize otići u fond za borbu protiv korona virusa, za podršku privredi i socijalne mjere za građane.

Povećanje akciza je, prema riječima Hodže, neznačajno u odnosu na značajan pad maloprodajnih cijena nafte od početka godine od blizu 20 denara zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu.

“Povećanje akciza neće imati dodatne finasijske implikacije po privredu i građane”, rekao je Hodža i istakao da predloženi mehanizam omogućava postepeno vraćanje iznosa akciza u uslovima normalizovanja tržišta, što se očekuje kada se završi stanje izazvano korona virusom

Izvor: N1 BiznisLoading..

Komentar-Kommentar-Comment