SwissBiHSwissBiH

Sokolac: Otvoren poslovni objekat vrijedan 2,5 miliona KM


Autor: Anera

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica i vlasnik kompanije “Onogošt” Milomir Nogoštić svečano su danas otvorili novu upravno-poslovnu zgradu ove kompanije na Sokocu vrijednu 2,5 miliona KM.

Bjelica je rekao da je ova kompanija jedan od stubova i istinski kamen temeljac novog, modernog identiteta Sokoca.

“Sokolac se mijenjao sa svakim poslovnim uspjehom ‘Onogošta’, a sada i ‘Invest gradnje’, poboljšavao i dobijao novo lice”, naglasio je Bjelica.

On je uvjeren da će i ubuduće lokalna uprava i “Onogošt” kreirati bolji privredni i životni ambijent na Sokocu, ali i u široj regiji, te da će kompanija biti dio planiranih projekata od posebne važnosti za opštinu.

Vlasnik kompanije Milomir Nogoštić rekao je novinarima da je otvoren 21. objekat “Onogošta” i da je ovo poslovni, za razliku od 20 ranije otvorenih, koji su trgovinski objekti.

On je naveo da je izgrađena poslovna zgrada sa prodajnim prostorom, uz magacinski prostor sa garažom.

“Površina objekta je skoro 2.000 metara kvadratnih, poslovna zgrada sa prodajnim prostorom je oko 1.000 metara kvadratnih, a magacin sa garažom oko 1.500 metara kvadratnih. Investicija je koštala 2,5 miliona KM”, rekao je Nogoštić.

On je naglasio da kompaniju preuzima novi menadžment, nova generacija “Onogošta” koja se u protekle dvije godine dokazala izgradnjom ovog upravno-poslovnog objekta za kojim se ukazala velika potreba nakon dvadesettrogodišnjeg razvoja kompanije.

Firma “Onogošt” je počela sa radom 1996. godine na Sokocu otvaranjem male porodične trgovine, a danas u njihovih 20 prodajnih objekata radi 180 radnika.

U okviru ove kompanije rade dvije firme – “Input” u Beogradu i na Sokocu i partnerska firma “Invest gradnja” na Sokocu koja se bavi drvopreradom.

Izvor: Srna

Komentar-Kommentar-Comment