SwissBiHSwissBiH

Sve spremno za najveći sajam namještaja u BiH – Na Sarajevo4Walls stižu svjetska imena


Autor: Anera

Najveći privredni događaj u Bosni i Hercegovini u sferi namještaja i prateće industrije, Međunarodni sajam Sarajevo4Walls će se održati u Sarajevu od 11. do 14. aprila u dvorani Zetra, i to na prostoru od 10.000 m2 u dvije sajamske hale.
Na sajmu se predstavlja cijelokupna drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U ovaj sajam spada i uređenje enterijera i eksterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji namještaja.

Sajam je u 2019. ostvario značajan iskorak i to u dva pravca – povećanja sajamskih kapaciteta na 10.000 m2 čime je postao najveća i najznačajnija manifestacija specijalizovana za namještaj i prateću industriju u BiH te u pravcu programskog djelovanja organizacijom B2B i B2C poslovnih sastanaka izlagača sa potencijalnim kupcima iz BiH, regiona i Europe.

Veliko interesovanje za izlaganje vlada od strane izlagača iz Evrope. Neka od najznačajnijih domaćih i stranih imena koja se pojavljuju na sajmu 2019. su KARE design, Standard furniture factory, Natuzzi, Inside, Domavija, Enza Home, Globo i mnogi drugi.

Posjetioci će imati mogućnost vidjeti kompanije koje dolaze direktno iz nekoliko država iz regije i Europe ili imaju svoja predstavništva u BiH i to iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Italije, Austrije, Belgije, Turske, Njemačke, Norveške i naravno kao najznačajnije iz Bosne i Hercegovine.

– Na sajmu se kao učesnici vraćaju brojne renomirane kompanije što potvrđuje kvalitet sajma, ali dolaze i nove kompanije što također govori da je Sarajevo4Walls postao veoma bitan kao jedan od centara u regionu za proizvodnju i plasman namještaja na tržište. Veliki događaj za sve učesnike na sajmu jeste i dodjela sajamskih nagrada i to u četiri kategorije koje dodjeljuje renomirana komisija. Nagrade su u kategorijama za najinovativniji komad namještaja, najbolji dizajn komadnog namještaja za najbolju prezentaciju i estetski izgled izlagačkog prostora i četvrta kategorija za najbolji proizvod na sajmu – poručuju organizatori.

Na sajmu su planirane i dodatne sajamske aktivnosti u trajanju od dva dana.

Organizatori sajma nastavljaju humanitarni rad, te će se i ove godine prodavati ulaznice za sajam po promotivnim cijenama od 2 KM od kojih se sredstva namjenjena za potrebe pomoći gradnje Roditeljske kuće za boravak djece oboljele od karcinoma i njihovih roditelja nakon primljenih terapija u Tuzli, ali i za rad TV emisije “Ispuni mi želju” koja pruža pomoć ugroženoj populaciji u cijeloj Bosni i Hercegovini.

– Pozivamo sve zainteresirane da posjete sajam od 11. do 14. aprila i da pogledaju najbolje od najboljeg što nudi privreda Bosne i Hercegovine, te da ostvare kupovinu na popustima od 5% do 50% te da učestvuju u humanitarnom radu zajedno organizatorima ovog sajma – poručili su organizatori.

Sve informacije o sajmu možete pronaći na www.sarajevo4walls.ba.

Izvor: ekapija.ba

Komentar-Kommentar-Comment