SwissBiHSwissBiH

TESCO kroz saradnju sa Bingom ušao na bh. tržište


Autor: NAL

Treći najveći maloprodajni lanac na svijetu, britanski Tesco, ušao je na tržište Bosne i Hercegovine u saradnji sa kompanijom Bingo.

Tuzlanski Bingo obogatio je krajem prošlog mjeseca svoju ponudu proizvodima trgovačke marke britanskog trgovca čime je i zvanično otpočela saradnja ova dva maloprodajna lanca.

„Od kraja aprila smo ponudu u našim policama proširili  proizvodima odličnog omjera cijene i kvalitete iz asortimana robne marke „Tesco“ s ciljem da našim potrošačima prvenstveno ponudimo novitete i  proizvode koji nisu karakteristični za proizvodnju u Bosni i Hercegovini “, kazala je za BiznisInfo Tatjana Paunoski, direktorica marketinga kompanije Bingo.

Kako nam je Paunoski kazala, britanski lanac ne planira ulazak na bh. tržište.

“Obzirom da trgovački lanac Tesco ne planira ulazak na bh. tržište, dogovorena je saradnja za ekskluzivni plasman odabranih asortimana robne marke „Tesco“ u našim trgovinama”, rekla je Paunoski.

Inače, projekat je u početnoj fazi sa odabranim asortimanom slatkog programa, polugotovih i gotovih jela, hrane za kućne ljubimce i hemije, a proširenje asortimana u budućnosti će zavisiti od tezultata prodaje postignutih tokom testnog perioda.

Podsjetimo, Tesco je najveći britanski maloprodajni lanac i treći po veličini u svijetu a Bingo u BiH trenutno ima blizu 200 prodajnih objekata

Izvor: BiznisInfo

Komentar-Kommentar-Comment