SwissBiHSwissBiH

Toshiba ostvarila desetostruko veći profit


Autor: Anera

Japanska elektronska kompanija Toshiba prijavila je danas desetostruki rast operativnog profita u prvom fiskalnom kvartalu, zahvaljujući implementaciji mjera za smanjenje troškova.

Operativna dobit kompanije je u periodu april-jun dostigla 7,8 milijardi jena (73,49 miliona dolara), u odnosu na 730 miliona jena iz istog perioda prošle godine, navodi se u saopštenju Toshibe, a prenosi agencija Reuters.

To je, ipak, nešto niža dobit u odnosu na prosječnu prognozu troje analitičara koje je anketirao Refinitiv, a koji su predviđali profit od 11,63 milijarde jena.

Toshiba je, takođe, zadržala svoju godišnju prognozu profita na 140 milijardi jena, u skladu s ciljem koji je kompanija postavila u svom petogodišnjem planu.

Japanski konglomerat je, kako navodi Reuters, konsolidovao svoje fabrike, ukinuo jedan broj radnih mjesta, pobošljao način nabavke da bi nadoknadio otuđenje svog preduzeća za proizvodnju čipova, koje je prošle godine prodao kako bi “zakrpio rupu” u bilansu od više milijardi dolara, nastalu usljed kolapsa njegove nuklearne jedinice u SAD-u, prenio je Tanjug.

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment