SwissBiHSwissBiH

Tvrtka iz Posušja pustila u pogon novu proizvodnu liniju vrijednu tri milijuna KM


Autor: SwissBiH

Tvrtka Femis iz Posušja, koje se već godinama uspješno bavi obradom metala, odnosno proizvodnjom armaturnih mreža, pustila je u pogon novu proizvodnu liniju vrijednu tri milijuna maraka, priopćeno je u petak iz Općine Posušje.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Tim povodom, za gospodarstvenike, predstavnike Općine, ZHŽ-a i medije upriličen je i obilazak proizvodnih pogona smještenih u južnom dijelu posuške općine uz magistralnu cestu Posušje-Grude.

Kako je kazao direktor tvrtke Ivan Sesar, na najveće pojedinačno ulaganje u vlastiti proizvodni pogon, a radi se o liniji za varenje armaturnih mreža, odlučili su se prošle godine.

“Ona je isporučena početkom ove godine te su s njom povećali proizvodni kapacitete s dosadašnjih 15.000 na 50.000 tona godišnje. Posjedovanje najsuvremenije proizvodne linije u ovom dijelu Europe, osim povećanja kvantitete proizvoda i veće nazočnosti na tržištu značit će i dodatnu optimiziraciju proizvodnih procesa te u konačnici višu razinu kvalitete proizvoda”, istaknuo je Sesar.

Robu, pored BiH, plasiraju u Hrvatsku, Sloveniju, Njemačku, Italiju, Crne Goru kao i druge europske zemlje.

Načelnik općine Posušje Ante Begić također nije krio zadovoljstvo predstavljanjem ovog, za posuško gospodarstvo vrlo vrijednog ulaganja.

“Drago mi je, da s obzirom na današnja vremena koja su teška za sve, možemo vidjeti da naši gospodarstvenici, posebno ovdje u Posušju, ne da ostaju, nego opstaju i unatoč krizi šire svoja poduzeća, pogone i proizvodnju. To je zaista jedan pokazatelj koliko je naše gospodarstvo u Posušju jako”, kazao je Begić.

On je istaknuo kako, u skladu s nadležnostima Općina pokušava na sve načine pomoći gospodarstvu i gospodarstvenicima, pogotovo u ova izazovna vremena.

O snazi lokalnog gospodarstva govorio je i Damir Vican, predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje (UGP), koji je s ostalim članovima udruge došao podržati ovakve velike razvojne gospodarske projekte.

Naveo je impozantan podatak kako je u privatnom sektoru u Općini Posušje, odnosno u tvrtkama okupljenim oko Udruge gospodarstvenika uposleno oko 3 600 ljudi.

Istaknuo je također kako u Posušju imaju tri, četiri tvrtke koje su jako ozbiljne, i praktično imaju izvoz preko 80 posto.

Inače, tvrtka FeMIS d.o.o. je osnovana 2003. godine i trenutno broji više od 50 zaposlenih. Pored armaturnih mreža proizvode i armaturne vilice i čelične distancere za oplatu te se bave prodajom rebrastog betonskog čelika, rešetkastih nosača i distancera za armaturne mreže. Posjeduju i certifikate međunarodne norme ISO 9001 i ISO 14000, navodi se u priopćenju

Izvor: Manager.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment