SwissBiHSwissBiH

U Banjaluku stigle 22 kompanije iz Slovenije, traže stotine radnika


Autor: Anera

Sajam zapošljavanja, koji organizuju slovenačke firme, otvoren je jutros u Banjaluci, a od samog početka vlada ogromna gužva. Svoju poslovnu ponudu nude 22 kompanije kojima je potrebno na stotine radnika.

Slovenački poslodavci koji će učestvovati na ovom sajmu na raspolaganju će biti od devet do 16 časova, a među onima koji su u RS došli po radnu snagu našli su se i predstavnici firmi “Akrapovič”, “Pošta Slovenije”, “Terme Krka” i  “Sloresta”.

Najviše šanse da dobije posao imaju kadrovi iz oblasti mašinstva, elektrotehnike, ugostiteljstva, računarstva, proizvodnje, administracije i transporta.

Organizator ‘MojeDelo.com’ zainteresovanim radnicima, koji su došli na sajam, savjetuje da istraže preduzeća koja će posjetiti, kao i da se dobro pripreme za intervju.

Osim toga, potrebno je odštampati više kopija biografije i drugih potrebnih dokumenata, javile su Nezavisne novine.

Prema pisanju Blicovog portala Srpskainfo, građani iz cijele Krajine sjatili su se na intervjue za posao, “sa željom da što prije napuste ove prostore i konačno počnu pravi život u Sloveniji, gdje će vjeruju moći da žive od svog rada i plate, a ne da životare kao ovdje”.

Organizatori kažu da su iznenađeni ovolikim interesovanjem te da je u prvih sat vremena pristiglo već hiljadu zainteresovanih građana.

Sjatilo se u Banjaluku i staro i mlado, muškarci, žene, roditelji, ljudi pred penzijom, svršeni srednjoškolci. Svuda je poručuju bolje nego ovdje, navodi Srpskainfo.

– Našla sam posao kao ugostitelj, imam i smještaj, idem prvo ja da se snađem, a onda planiram i porodicu povesti – ispričala nam je jedna  žena, ekonomista po struci koja je ovdje radila za 500 KM.

 

Izvor: biznis.info

Komentar-Kommentar-Comment