SwissBiHSwissBiH

U Cazinu otvorena regionalna poslovno-stručna konferencija “PIT Krajina 2019”


Autor: Anera

Preko dvije stotine učesnika, stručnjaka iz oblasti privrede i predstavnika proizvodnog sektora iz Unsko- sanskog kantona i BiH, učestvuje danas u radu regionalne poslovno – stručne konferencije PIT Krajina 2019 koja se održava u Cazinu.

Otvarajući događaj, koji je i svojevrsno postrojavanje proizvodnog sektora u USK, gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević je istaknuo; “Proizvodnja je nešto veliko i zaslužuje poseban respekt, posebno u uvjetima kakvi su trenutno u našoj zemlji i zbog toga je ovo višestruko značajan događaj. Smatram da mi, unatoč svim problemima pa i posebnoj dozi općeg pesimizma, moramo tražiti i prepoznavati prilike za privredni i ekonomski napredak te da je i ova konferencija značajna šansa za cijeli Unsko- sanski kanton. Cazin je, sa preko 2.000 malih i srednjih registriranih firmi, jedna poduzetna i aktivna sredina čiji privrednici zasigurno mogu biti značajan kotač na putu uspjeha i siguran sam da ćemo zajedničkim snagama to i postići i da ćemo se i narednih godina nastaviti susretati na sličnim događajima i razmjenjivati iskustva o poslovnim uspjesima“.

Uz Grad Cazin, suorganizator konferencije je kompanija Targer Engineering & Consulting čiji predstavnici i menadžeri dr. Hadis Bajrić, Esma Manić i Tarik Kadrispahić su se pobrinuli da program dvodnevne konferencije obuhvati čitav niz korisnih sadržaja.

Osim stručnih izlaganja, učesnici imaju priliku upoznati ljude iz drugih kompanija, pratiti panel-diskusiju na nivou direktora proizvodnog sektora, te posjetiti cazinsku industrijsku zonu Ratkovac i proizvodne pogone firme „Civić“.

Izlagači na današnjoj panel diskusiji su; Dr. Emir Džanić- Cambridge Innovative System Solutions LTD Zagreb, Nermana Ajanović- Posao.ba, Đorđe Maričić- Maverick Consulting Beograd, Dr. Advan Begović- Siemens Mobility Division Munchen, Seudin Softić- Autotech Velenje, Tarik Kadrispahić-Targer E&C Sarajevo, Darko Spasojević- M&I Systems Banja Luka, Nadir Durmić- Tipteh Sarajevo, Emir Žunić- Info Studio Sarajevo i Ferhat Dedić Algotech Sarajevo.

U okviru koneferencije sutra se održava Omladinski forum o temi “Zašto odabrati karijeru u tehničkim naukama (STEM)“.

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment