SwissBiHSwissBiH

U Gradišci u toku realizacija milionskih investicija


Autor: Anera

Gradonačelnik Gradiške, Zoran Adžić, i direktor preduzeća “Ella textil”, Frančesko Rufoli, obišli su pogon ove firme koji se gradi u okviru Agroindustrijske zone u Novoj Topoli, piše mojagradiska.com.

Prema riječima Rufolija, brojne pogodnosti privukle su italijansku tekstilnu kompaniju “Calzedoniu“ da ulaže u izgradnju fabrike u Novoj Topoli, čija cijena iznosi 20 miliona evra.

“Prvi razlog je blizina naše fabrike u Varaždinu, takođe jako je blizu graničnog prelaza. Mnogo je i ljudi koji traže zaposlenje. Naravno naišli smo na podršku od strane Gradske uprave, koja nam je našla odlično zemljište”, naveo je Rufoli.

Grad Gradiška postaje prepoznatljiva sredina za realizaciju domaćih i stranih investicionih projekata, naveo je gradonačelnik Adžić: “S ponosom mogu reći da Gradiška opravdava status koji je dobila sa BFC standardom. Želimo ne samo „Calzedonia“ da bude ovdje. Imamo već nekoliko kompanija koje rade i u kojima je zaposleno 200 radnika. Takođe, ovo će biti značajan podsticaj zapošljavanju na čitavom prostoru grada Gradiška, ali sigurno i impuls drugim privrednim subjektima.”

Fabrika “Ella textil“ u Novoj Topoli počela je sa izgradnjom prije godinu dana, a očekuje se da će jedan dio proizvodnje početi sa radom početkom jula.

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment