SwissBiHSwissBiH

UAE: 100.000 viza za programere s bilo kojeg kraja svijeta


Autor: SwissBiH

UAE planiraju da osnuju 1.000 kompanija koje će sudjelovati u procesima digitalne transformacije državnih i ekonomskih sistema.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

Ujedinjeni Arapski Emirati najavili su planove da u okviru “Nacionalnog programa za programere” ponude 100.000 zlatnih viza programerima, kako bi osnažili svoju ekonomiju i otvorili veliki broj radnih mjesta u tehnološkom sektoru.

Zlatne vize — koje primaocima pružaju dugoročni boravak — dobiće programeri, poduzetnici, vlasnici preduzeća i startupa koji se bave programiranjem. Ideja Programa je diverzificirati ekonomiju zemlje.

Pored toga, UAE planiraju da osnuju 1.000 kompanija koje će sudjelovati u procesima digitalne transformacije državnih i ekonomskih sistema, prenose Gulf News.

Ovaj plan je pokrenut u suradnji s pojedinim tehnološkim gigantima među kojima su Microsoft, Google, IBM, Cisco, Amazon, Facebook, Nvidia, LinkedIn, HPE i drugi, koji bi, kako se navodi, trebalo da obučavaju ljude. Cilj je da se što više financiraju startupi i povećaju ulaganja.

U zemljama Bliskog Istoka, čije su ekonomije tradicionalno najviše zavisile od nafte, posljednjih godina se tehnologija prepoznaje kao značajna prilika, ali tim zemljama nedostaju ljudi sa odgovarajućim tehnološkim vještinama i iskustvom

Izvor: Manager.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment