SwissBiHSwissBiH

UEFA: Bez preciznog datuma za nastavak sezone


Autor: SwissBiH

Putem videolinka danas je održana sjednica svih članica Evropske fudbalske asocijacije na kojoj ponovo nije preciziran datum eventualnog nastavka sezone prekinute radi pandemije koronavirusa.

Pratite SwissBIH i budite dnevno informisani:


Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa

“Na ovom sastanku prezentovana su potencijalna rješenja vezana za takmičenja nacionalnih selekcija (Liga nacija i baraž za EURO), kao i klupskih takmičenja UEFA-e, čija je organizacija i odigravanje prolongirana ili otkazana uslijed pandemije COVID-19”, saopštili su iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) te dodali:

“Precizni termini odigravanja utakmica UEFA Lige nacija, kao i utakmica baraža za EURO 2020., će biti poznati naknadno. Određivanje datuma za odigravanje ovih utakmica će biti definisano tek u slučaju kada dođe do ublažavanja restriktivnih mjera koje su na snazi, a izdate su od strane nadležnih organa zemalja širom svijeta s jedinstvenim ciljem, borba protiv širenja pandemije COVID-19.

UEFA i dalje ostaje u stalnoj komunikaciji sa svojim članicama, prevashodno s ciljem omogućavanja jednostavnog protoka informacija, što je od velikog značaja u novonastaloj situaciji. Posebno iz razloga ublažavanja i amortizovanja nastalih poteškoća i problema uzrokovanih pandemijom COVID-19. To se prije svega odnosi na mogućnost nastavka nacionalnih takmičenja, prelaznih rokova, pitanja statusa igrača i klubova, kao i niza drugih opštih aspekata koji utiču na fudbal u svijetu, a čija je stabilnost značajno narušena epidemijom koronavirusa”

Izvor: N1 BiznisLoading..

Komentar-Kommentar-Comment