SwissBiHSwissBiH

United Grupa preuzima Net1 i ComNet Sofia


Autor: SwissBiH

United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, postigao je sporazum o preuzimanju 100 posto kapitala bugarskih operatera Net1 i ComNet Sofia. Sporazum o preuzimanju predstavlja dodatnu akviziciju kompanije Vivacoma, bugarskog operatera United Grupe.

****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju kompanija Telemach BH i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1. Net1 je među vodećim operaterima u Sofijskoj oblasti koji pruža usluge interneta i televizije, kao i integrisana telekomunikacijska rješenja za poslovne klijente, uključujući usluge poput IT podrške, telefonije i videonadzora.

ComNet Sofia je telekomunikacijski operater koji pruža usluge interneta i televizije nove generacije sa sopstvenom optičkom mrežom. Sporazum, koji podliježe svim neophodnim odobrenjima regulatornih tijela, dodatno će ojačati tržišnu poziciju United Grupe u Bugarskoj kao telekomunikacijskog operatera najnovije generacije i lidera u pružanju visokokvalitetnih inovativnih usluga interneta i televizije. Očekuje se da će transakcija biti završena u drugom kvartalu 2021.

United Grupa je na bugarsko tržište ušla 2020. godine preuzimanjem kompanije Vivacoma, najvećeg telekomunikacijskog operatera u zemlji. U januaru ove godine United Grupa preuzela je najveću bugarsku medijsku kompaniju, Nova Broadcasting Group i objavila da je postigla dogovor o preuzimanju bugarske novinske kompanije Vestnik Telegraf Eood.

Izvor: Beta.ba

Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nas 

Komentar-Kommentar-Comment