SwissBiHSwissBiH

Vijetnamci zainteresovani za saradnju sa TRB-om


Autor: Anera

Privredna delegacija iz Vijetnama, predvođena predsjednikom korporacije “Sapa tale grup” Mai Vu Minom, posjetila je danas Tehnički remont Bratunac, te se upoznala o poslovanju, razvojnim planovima i dostignućima ove firme, kao i mogućnostima ostvarivanja međusobne saradnje i investiranja.

– Imate kvalitetne namjenske proizvode i naša predstavništva u Njemačkoj i Vijetnamu predstavljaće vašu kompaniju i njene proizvode u cijelom svijetu – rekao je Vu Min novinarima u Bratuncu nakon sastanka sa rukovodstvom TRB-a i obilaska proizvodnih pogona.

On je dodao da su impresionirani prezentacijom i dobrodošlicom u ovom bratunačkom kolektivu.

– Predstoji nam da analiziramo utiske i razmotrimo mogućnosti investiranja te obezbijedimo fondove za investicije i da pozovemo srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i generalnog direktora TRB-a Slavenka Ristića da posjete Vijetnam i da konkretizujemo buduću saradnju – rekao je Vu Min.

Izvršni direktor TRB-a Marko Mrkajić rekao je da su delegaciju iz Vijetnama upoznali o svojim proizvodnim programima, planovima i mogućnostima, te da su razgovarali o mogućnostima saradnje.

– Ova vijetnamska kompanija je poznata u svijetu po investiranju u razne oblasti i tokom petodnevnog boravka u Republici Srpskoj upoznati su o potrebama i mogućnostima investiranja u razne privredne grane. Dogovoreno je da se konkretizuju rezultati njihove posjete i da preuzmu investiranje u određene oblasti, među kojima u neke programe u TRB-u – istakao je Mrkajić.

Privredna delegacija iz Vijetnama prethodno je posjetila Banjaluku i Bijeljinu.

Izvor: biznisinfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment