SwissBiHSwissBiH

Violeta će svu uštedu dati zaposlenicima


Autor: Anera

Petar Ćorluka, predsjednik Uprave Violete, kazao je danas da će ova kompanija svu uštedu nakon eventualnog usvajanja zakona čiji su ciljevi rasterećenje gospodarstva i poboljšanje poslovnog ambijenta, usmjeriti na račune zaposlenika.  

On je rekao da je njegova kompanija već povećale plaće zaposlenika, a da bi se ovim rasterećenjem, motivi dodatno podigli.  

‘Za nas kao poslodavce mislim da je najvažnije da radnike možemo motivirati da više zarade, ako se usvoji Zakon da se rasterete plaće odmah, odgovorno izjavljujem, da sva ta ušteda ide zaposlenicima. Mi smo ionako podigli plaće, ali bi sigurno rasterećenjem još podigli motivi i manje bi nam ljudi razmišljali o odlasku u druge države kad bi bili propisi isti kao u drugim državama”, naglasio je on.  

Podcrtao je važnost poslovnog ambijenta.  

”Ono što je realno i što je bolje, ne smijemo biti sebični i ne smijemo gledati sitne osobne interese. Ne gledam interes samo Violete već svih poslodavaca, svih zaposlenika i boljeg ambijenta. Ako je bolji ambijent, dovest ćemo strane investitore, a kad imamo strane investitore, i domaći će više investirati. Stvara se jedno opće bolje stanje, a to može samo jedan dobar ambijent”, dodao je on.  

Za danas su, podsjećamo, sazvane dvije sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Prva će biti tematska, o rasterećenju gospodarstva i poboljšanju poslovnog ambijenta, a u najavljenom dnevnom redu je inicijativa za donošenje zakona koje je s tim ciljem pripremilo Udruženje poslodavaca FBiH.  

Udruženje je sredinom ožujka iniciralo Vladi i Parlamentu FBiH usvajanje zakona čiji su ciljevi rasterećenje gospodarstva i poboljšanje poslovnog ambijenta u FBiH i BiH. 

Izvor: manager.ba

Komentar-Kommentar-Comment