SwissBiHSwissBiH

VIŠKOVIĆ: U oktobru gradnja auto-puta Banjaluka-Prijedor


Autor: SwissBiH

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će auto-put Banjaluka-Prijedor biti građen, te da očekuje da to bude u oktobru.
****
Pratite nas i budite dnevno informisani

Najvažnije iz svijeta ekonomije i biznisa
****
Na pitanje novinara kada će biti objavljen ugovor o izgradnji ovog auto-puta, Višković je rekao da je on potpisan i objavljen 2018. godine, te istakao da se potpisani ugovori moraju poštovati, u protivnom, moglo bi se ući u eventualne sudske sporove, u koje ne želi da ulazi.
– Ugovor je objavljen i potpisan još 2018. godine, tako da ja tu ništa ne mogu ni promijeniti ni poboljšati. Iamo sam razgovor prije mjesec dana sa izvođačima radova, došlo je do promjene trase. Tražio sam da se aneksira ugovor, po osnovu tih pokazatelja – rekao je Višković novinarima na Palama.
Prema njegovim riječima, studija izvodljivosti urađena je prije nego je preuzeo dužnost predsjednika Vlade Republike Srpske. Višković je istakao da, kada se razvija neki grad ili regija, onda na tom prostoru ima i ljudi, odnosno stanovnika, a samim tim i vozila i korisnika auto-puta.
– Siguran sam da su studiju izvodljivosti radili stručni ljudi, koji su napravili dobre procjene. To su procjene u narednih 30 godina, struke i nauke, a ja im vjerujem – rekao je Višković i dodao da ako i postoji greška, onda to nije greška Vlade ni premijera, već ljudi koji su radili studiju izvodljivosti
Izvor: EKapija
Saznajte više o SwissBiH
Ko je SwissBiH? : Ko su naši klijenti i partneri? : Kontaktirajte nasKomentar-Kommentar-Comment