SwissBiHSwissBiH

Višković: Vlada RS-a za smanjenje poreskih opterećenja na primanja radnika


Autor: Anera

Premijer Republike Srpske (RS) Radovan Višković naglasio je danas da se entitetska vlada snažno zalaže za smanjenje poreskih opterećenja na primanja radnika i suzbijanje sive ekonomije, ali prije svega za poštovanje zakona i pravnih normi u svrhu poboljšanja poslovne klime i uređenja privrednog ambijenta.

Na sastanku u Banjoj Luci pozvao je predstavnike Privredne komore RS-a da se uključe u izradu Zakona o inspekcijama, kako bi svojim prijedlozima doprinijeli povećanju pozitivnih efekata u njegovoj primjeni.

Višković je, kako je saopćeno, naglasio da je Privredna komora važan partner Vladi u kreiranju rješenja za otvorena pitanja u domaćoj privredi.

Istakao je značaj pravovremenog preduzimanja mjera s ciljem očuvanja stabilnosti privredne aktivnosti u tom bh. entitetu.

Razmijenili su i stavove o privrednim kretanjima u RS u 2019. godini, saopćeno je iz entitetske vlade.

Sastanku su prisustvovali i ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, ministar finansija Zora Vidović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Boris Pašalić.

Izvor: akta.ba

Komentar-Kommentar-Comment