SwissBiHSwissBiH

Vlada KS ulaže 3,5 miliona KM u Bjelašnicu i Igman


Autor: Anera

Predstavnici Inicijative za Bjelašnicu i Igman danas su u prostorijama Vlade Kantona Sarajevo održali radni sastanak sa premijerom KS, Edinom Fortom, ministrom privrede KS, Harisom Bašićem i direktorom JP ZOI84, Kenanom Magodom.

Na sastanku je razgovarano o prijedlozima konkretnih koraka za rad JP ZOI’84 koji su predstavnici Inicijative ranije dostavili menadžmentu i koji se u narednom periodu uz finansiranje Vlade KS planiraju implementirati na olimpijskim planinama.

Vlada KS za unaprjeđenje uslova na Bjelašnici i Igmanu planira investirati 3,5 miliona KM.

Neke od aktivnosti koje je Inicijativa za Bjelašnicu i Igman predložila, a Vlada KS podržala su izgradnja sistema osnježavanja na stazi Gornja Kolijevka, izgradnja nove ski staze i proširenje postojećeg tehnološkog puta, izgradnja rasvjete na stazi Kolijevka, servisiranje ski liftova BX, Kotlovi i ostalih starih liftova te nabavka donje “underskin” oplate za okretnu stanicu šesterosjedne žičare.

“Vjerujemo da će ovim radovima biti poboljšani uslovi skijanja te da će se sezona produžiti na 120 skijaških dana”, istakli su predstavnici Inicijative za Bjelašnicu i Igman te dodali da će i dalje biti na raspolaganju za svu pomoć i savjete koje mogu pružiti.

Izvor: BiznisInfo.ba

Komentar-Kommentar-Comment